Din 'State of Mind'​ er fundamentet for alle dine præstationer! - Coach og Trusted Advisor Mads Qwist
Free mind = Better Performance
15. oktober 2018
Din fabriksindstilling er klarhed!
29. oktober 2018

Din ‘State of Mind’​ er fundamentet for alle dine præstationer!

Når jeg i denne og i kommende artikler vælger at stille skarpt på de tre principper bag livet, lykke og Naturlig High Performance, så er det for at skabe klarhed – og vise simpliciteten, så du nemmere kan forstå og forløse det mentale potentiale i dig og dem omkring dig.

Princippet ‘Bevidsthed’ beskriver den 4D-oplevelse, vi får af vores tanker i ethvert øjeblik. Oplevelsen er som minimum på niveau med den oplevelse, som verdens bedste 4D-biografer kan levere. Når dine tanker går i historiebøgerne og afspiller et minde, vil din bevidsthed skabe en virkelighedsnær oplevelse af det. Det er derfor, at du med varme, glæde og oprigtige smil kan tænke tilbage på gode minder. Og mærke afmagt, frustration, knude i maven, usikkerhed eller vrede, når du tænker tilbage på dårlige minder og traumer.

De konkrete oplevelser fra fortiden er for længst overstået, men dine tanker kan afspille mindet som en detaljeret film, og din bevidsthed gør tankerne til din virkelighed i nuet.

På samme måde kan du tænke på noget, der skal ske, eller du tror, der skal ske, i fremtiden. Din bevidsthed vil fremkalde din sensoriske oplevelse af, hvad du tror, der kan eller vil ske. Du kan tænke på mødet i morgen, det nye produkt, markedets situation eller strategien for næste år og afhængig af, hvad du tænker om det, kan du føle spænding, sommerfugle i maven, nervøsitet, ondt i maven, optimisme, skepsis osv. Alt sammen dine tanker, der bliver bragt til live af ‘Bevidsthed’.

‘Bevidsthed’ er ikke en statisk og neutral projektor, der blot viser os indholdet af vores tanker. ‘Bevidsthed’ bevæger sig fra klarhed til uklarhed og tilbage igen. Fra overskud til underskud og tilbage igen. Fra High State of Mind til Low State of Mind og tilbage igen.

Forestil dig ‘Bevidsthedens bevægelse’ symboliseret som en glaselevator, som du står inden i. Din klarhed, dit overskud og dit perspektiv bevæger sig op og ned. Når elevatoren er i penthouse (High State of Mind) er du på toppen. Der hvor du har et godt udsyn, og du kan se tingenes sammenhæng. Det er her du oplever en indre ro, klarhed, mentalt overskud, nysgerrighed, rummelighed, empati, kreativitet og jeg kunne blive ved med at nævne de vidunderlige og værdifulde egenskaber og følelser, vi har adgang til her.

Når elevatoren er i kælderen (Low State of Mind), er der mindre lys, det er sværere at se perspektiver, og det kan hurtigt føles dystert. Det er her, du kan opleve bekymringer, frustration og fordomme, behov for at kontrollere, utilstrækkelighed osv.

Det interessante er, at vi godt ved, at vores overskud og kvaliteten af vores oplevelse af livet bevæger sig op og ned, men vi opdager ikke, at det i virkeligheden er ‘Bevidsthed’, der skifter, ligesom elevatoren der kører op og ned. Vi kan mærke vores følelser, men vi lægger sjældent mærke til, hvad der i virkeligheden sker inde i os, og hvad det gør ved os, ved vores tanker, vores interaktion med omverdenen og de bevægelser, vi sætter i gang både på arbejdet og privat.

Det er derfor befriende og særdeles effektivt at forstå, hvordan vores bevidsthed virker. At den er nøglen til at forstå, hvorfor vi på samme dag eller endda i samme møde kan være både geniale og gale.

Vores State of Mind er fundamentet for alle vores præstationer – gode som dårlige.

De bedste hilsner

Mads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *