Når der er lys i øjnene ... - Coach og Trusted Advisor Mads Qwist
Din fabriksindstilling er klarhed!
29. oktober 2018
Når din visdom venter på dig!
26. november 2018

Når der er lys i øjnene …

Når jeg i denne og i kommende artikler vælger at stille skarpt på de tre principper bag livet, lykke og Naturlig High Performance, så er det for at skabe klarhed og vise simpliciteten, så du nemmere kan forstå og forløse det mentale potentiale i dig og dem omkring dig.

Vi er alle bevidste om, at vi er en del af noget større – at universet udfolder sig naturligt og uden for vores kontrol. At vi til tider mærker en udefinerbar forbundethed og sammenhængskraft. At vi kan mærke en særlig energi, når vi er fuldt til stede i eget liv og lever fra vores kerne.

Vi behøver hverken at blive enige om, hvad det præcis er eller, hvad vi skal kalde det. Vi skal blot være nysgerrige nok til at få et glimt af, hvad der er ‘bag livet’, og hvordan det kan hjælpe os til forstå og forløse den mest undervurderede ressource.

Jeg har valgt at kalde det for ‘Livskraft’, fordi du forhåbentlig kender den kraftfulde følelse, det er, når du er i fuld kontakt med dig selv, og er lige dér, hvor du gerne vil være og gør lige det, der giver mening for dig. Dér, hvor livet føles rigtigt, let og ubesværet.

Det, jeg håber, at du vil få et glimt af er, at du hele tiden er forbundet med ‘Livskraft’, og at det er herigennem din forbundethed med dig selv, andre mennesker og universet opstår. Det er fra ‘Livskraft’, at din intuition, visdom og ubegrænsede kreativitet kommer som en stille stemme eller et bragende Big Band.

Jeg ved af både personlig og professionel erfaring, at det er lige her vores samtale står sin afgørende prøve. Det er her, det kan være nemt for dig at slå den mere eksistentielle del af samtalen hen som personlig udvikling fra den bløde skuffe, udokumenteret filosofi eller irrelevante new age-ideer, men i virkeligheden har vi fat dér, hvor ledere, teams og organisationer finder reel transformation i bevidsthed, adfærd, performance og værdiskabelse.

Når der er lys i øjnene, finder I vejen

Hvis vi zoomer ind på dig eller den enkelte medarbejder i en organisation, så kan vi se stor forskel i adfærden, samspillet, beslutningerne og præstationerne på, om der er lys i øjnene eller ej. Om de har sig selv og hjertet med, om der er overskud, og om de bruger deres visdom eller ej.

Jeg har set mange teams, der leverer flotte resultater på disciplin, hårdt arbejde og en ukuelig indsats. Og de har et mindset og en kultur, der fremmer og forventer de bedste præstationer. Jeg har set teams, der er usikre, pressede eller slukkede, og hvordan de ingen vej har kunnet se ud af det. Og selvfølgelig alt derimellem.

Der er intet forkert i at være et hårdtarbejdende og succesfuldt team, hvis det sker med respekt, overskud og balance. Udfordringen kan være, at mange hårdtarbejdende medmedarbejdere og teams, de ofrer dem selv og teamets menneskelige overskud i en misforståelse af, hvad high performance og de bedste resultater kræver.

Når mennesker finder hjem til deres kerne og forstår, hvordan de virkelig kan gøre en forskel – når der er lys i øjnene og hjertet er med – så er der ingen andre veje, der giver mening.

Med lys i øjnene ser de alting klarere, de har et meget skarpere overblik, de er super effektive, de er eminente til at navigere i pres og kompleksitet, de ser hinanden, og hvad de andre har brug for, de finder nye veje, og når det bliver svært, så finder de hurtigt tilbage til sporet.

Tak fordi du læser med!

De bedste hilsner

Mads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *