Når din visdom venter på dig! - Coach og Trusted Advisor Mads Qwist
Når der er lys i øjnene …
5. november 2018
Vil du have mere overskud på en simpel måde? (Der er en god øvelse sidst i indlægget)
19. marts 2019

Når din visdom venter på dig!

I sidste uge fortalte jeg om, hvordan mennesker finder hjem til deres kerne og forstår, hvordan de virkelig kan gøre en forskel. Når der er lys i øjnene og hjertet er med – så er der ingen andre veje, der giver mening. Med lys i øjnene ser de alting klarere, de har et meget skarpere overblik, de er super effektive, de er eminente til at navigere i pres og kompleksitet, de ser hinanden, og hvad de andre har brug for, de finder nye veje, og når det bliver svært, så finder de hurtigt tilbage til sporet.

Med friske tanker er alting muligt

Du kender med garanti følelsen af at sidde med hovedet begravet i en opgave eller udfordring, der intet eller begrænset fremdrift har. Og det føles som om, at du mentalt skal skubbe på. På et tidspunkt giver du slip – og så på vej hjem i bilen, på cyklen eller når du går med hunden, nipser i haven, løber en tur eller står i badet næste morgen, så kommer der friske tanker, en idé, en ny vinkel eller en tidligere løsning, der også virker denne gang.

Jeg har hørt dette scenarie fra kunder og klienter i hundredvis af variationer, og fælles for dem alle er, at når de sidder der, hvor de desperat har brug for ‘den gode idé’, og de gør deres bedste for at finde den, så er den oftest allersværest at få. For det, der sker, er, at vi har flyttet hele vores fokus og indsats til hovedet, hvor vi intellektuelt skal regne den ud samtidig med, at vi presser os selv mentalt for løsningen. Måske er det tanker om deadlines, kvalitet, feedback, resultatet eller noget helt femte. Resultatet er, at der er hundredvis af tanker, der stopper systemet og kommer i vejen for ‘tankens’ flow og friske tanker som intuition, visdom og helt ordinær kreativitet.

Når du giver slip, så får dit mentale system en pause, og der kommer automatisk mere luft til, at princippet ‘tanke’ kan gøre, hvad det er designet til – nemlig at sende friske tanker. Uanset om du bare henter en kop kaffe, sludrer med en kollega, holder en længere pause eller holder fri – resultatet er det samme. Du giver slip, der kommer mere plads inde i dig, og det giver plads til friske og nye tanker.

Det, der transformerer din performance og dine resultater, er, at din medfødte visdom og intuition hele tiden flyder igennem dig og er til din rådighed, men når din opmærksomhed bruger alle sine kræfter på dine intellektuelle og personlige tanker, så venter din visdom bare. Så alt imens du knokler med at skabe overblik, finde en løsning, en ny idé eller træffe en vigtig beslutning, så står din egen sunde fornemmelse, gode erfaringer eller spændende nye idéer og venter på at blive lukket ind i din opmærksomhed.

Først når vi navigerer frit og med overblik i vores viden, erfaringer, særlige kompetencer, visdom og kreativitet, vil vi frisætte vores fulde potentiale. Det har jeg haft fornøjelsen af at se i mange brancher og talrige situationer, og det løfter barren, og letter vejen hver gang.

‘Livskraft’ – kæmpe stort og helt naturligt

Hvis du tør slippe den store samtale (og de mange tanker om den) og bare kigge på livets naturlige udfoldelse, så håber og tror jeg på, at du vil få glimt af ‘Livskraften’ og se, hvilken forskel den gør. Når forståelsen for ‘Livskraft’ bliver omsat til hverdagens anvendelse forløses et ubeskriveligt potentiale. Et potentiale for mening, retning, kreativitet, samskabelse, energi, resiliens, mod og handlekraft.

‘Livskraft’ er det brændstof, der bringer unikke og ubesværede præstationer ind som en naturlig del af hverdagen og flytter grænserne for, hvad der er muligt.

Tak fordi du læser med!

De bedste hilsner

Mads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *