Vil du have mere overskud på en simpel måde? (Der er en god øvelse sidst i indlægget) - Coach og Trusted Advisor Mads Qwist
Når din visdom venter på dig!
26. november 2018

Kender du følelsen af, at det hele kører lige lovlig hurtigt, og at det kan være svært at følge med?

Måske oplever du også, at du slet ikke får givet det bedste du har – hverken på jobbet eller privat?

 • Tallene taler sit tydeligt sprog, når:
  500.000 danskere føler sig udbrændt på jobbet.
 • Kun 13% af medarbejderne er engageret i jobbe.
 • 35.000 danskere er sygemeldt hver eneste dag pga. stress

Men tallene fortæller også en anden historie …

Jeg har arbejdet fokuseret med det psykiske arbejdsmiljø i mere end 12 år, og det skræmmende er at til trods for milliarder investeret i viden om stress, politikker om forebyggelse og håndtering, bøger om det gode arbejdsliv og en øget stræben efter work-life-balance, så ændrer tallene sig ikke.

Udfordringen er, at du ikke nødvendigvis bliver bedre til at passe på dig selv og dem omkring dig, bare fordi du bliver klogere, og I i virksomhederne har gode intentioner på skrift.

Et godt eksempel er at psykologer – der er eksperter i vores mentale ressourcer, og måden vi bruger dem på – er blandt de mest stressede professioner i Danmark. Ifølge en artikel fra Dansk Psykolog Forening oplever flere end halvdelen af psykologerne sig stressede i hverdagen.

Du er designet til mental sundhed
Efter at have arbejdet personligt med flere hundrede mennesker og set deres udfordringer i hverdagen, står det lysene klart, at vi uskyldigt og ubevidst kommer i vejen for os selv!

Det er din fabriksindstilling at have overskud, overblik og føle dig klar til hverdagen – sådan som vores børn oftest møder livet.

Vi er siden blevet i stand til at møde livet og vores travle hverdag med en masse tanker om, hvordan tingene burde være, hvad vi burde udrette, hvordan andre burde behandle os, hvad vi har brug for for at lykkes og hvad der skal til for, at vi er lykkelige osv.

Læg mærke til, hvor meget dine tanker om alt muligt fylder i hverdagen. Læg mærke til, hvordan det føles som om dine tanker fylder endnu mere, når du er presset og mister dig selv.

Der er en rigtig god grund til, at mere viden og skarpe strategier ikke nødvendigvis hjælper et fyldt hoved og en drænet sjæl.

Derfor er der stor effekt i, at du bliver mindet om dit mentale design (som du kender fra barns ben). Og at du husker, at du automatisk vender retur til din fabriksindstilling, når du ikke kommer i vejen for dig selv.

Simpelt forsøg: Tro på din fabriksindstilling

Jeg ved af personlige erfaringer og fra adskillige af dem, jeg har arbejdet med, at det kan lyde for godt og alt for simpelt til at være sandt, men det er præcis gaven i det.

 • Jeg inviterer (og udfordrer) dig til at give det 8 dage!
  Glem alle mulige strategier og ritualer.
 • Mærk, hvordan dine tanker og din klarhed hele tiden bevæger sig.
 • Øv dig i at være i ‘flow’ uanset, om det er gode eller tunge tanker.
 • Tag dig selv og dine tanker ‘mindre seriøst’, når de larmer og tynger.
 • Læg mærke til, hvordan du automatisk vender tilbage til overskud og klarhed.

Det er simpelt, men ikke nødvendigvis nemt i begyndelsen. Du skal ikke gøre noget eller styre noget, men udelukkende bruge din opmærksomhed og mærke, hvordan du hele tiden skaber din oplevelse indefra og ud.

Jeg håber og tror på, at du vil få glimt af din fabriksindstilling og mærke, hvordan mental sundhed, overskud og balance hele tiden er lige bagved din oplevelse i nuet – og hvordan du automatisk vender retur til Well-BEING!

Jeg håber, at du vil dele dine oplevelser med mig. Del dem meget gerne på min Facebookside ‘Mads Qwist – Ordinary Greatness. Extraordinary Results’.

Hvis du har lyst til at dykke ned i mental sundhed og dit mentale design, så har min kollega Lotte Lykkegaard Laursen og jeg designet et spændende forløb ’The Well-BEING Programme’, hvor vi træner de ovenstående ting i praksis.

Du kan læse mere om det her: https://madsqwist.dk/tww/

Ha en dejlig dag med overskud og balance.

Kærlig hilsen
Mads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *